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Tipo de material : bachelorThesis
Título : Estudio de factibilidad de la utilización de enzimas digestivas en la formulación de dietas para ponedoras comerciales
Autor : Campaña Madrigal, Michelle Alejandra
Tutor : Paz Zurita, Carlos Alfonso
Palabras clave : AVICULTURA;NUTRICIÓN;PRODUCCIÓN;COMERCIALIZACIÓN
Fecha de publicación : 2010
Editorial : Quito: Universidad de las Américas, 2010
Citación : Campaña Madrigal, M. A. (2010). Estudio de factibilidad de la utilización de enzimas digestivas en la formulación de dietas para ponedoras comerciales (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.
Resumen : El factor más significativo en la producción de huevos comerciales es la adecuada alimentación por calidad y costos; y debido a la gran competitividad existente dentro del sector avícola se están utilizando nuevas alternativas para reducir los costos de producción; una de las opciones que están siendo utilizadas es la adición de complejos enzimáticos a dietas reducidas en energía y proteína, para mejorar el metabolismo y digestibilidad de los nutrientes y restaurando el valor nutricional de la dieta, a un menor costo…
Descripción : The most important factor in egg production is adequate feeding of quality and costs, and because the biggest competitiveness existing within the poultry industry are using new ways to reduce production costs, one of the options being used is the addition of enzyme to diets low in protein and energy, improve metabolism and digestibility of nutrients and restoring the nutritional value of diet, at a lower cost. The objective of this study is to evaluate the influence of exogenous digestive enzymes in restricted diets of energy and protein in the production. The experiment was realized at the poultry farm Avicamp, 720 hens were used for genetic line Hy-Line Brown, starting with hens from 14 weeks of age, randomly distributed into 3 treatments with 2 replicates each, and 120 birds for each replica, being the same hens in breeding and posture. Enzyme complex was used Avizyme 1502 (amylases, proteases and xylanases). The treatments were: Control (no enzyme), a diet with nutritional requirements of the general group, Treatment A (with enzyme), restrictions of 3% of energy and protein with respect to the Control, and Treatment B (with enzyme), 5% restriction energy and protein in relation to control.
URI : http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/770
Aparece en las colecciones: Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos

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