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Tipo de material : bachelorThesis
Título : Propuesta de mejora para el cumplimiento de los requisitos según el sistema APPCC, en la Empresa Sociedad Alimenticia La Cuencana SOALCA CÍA. LTDA.
Autor : Calle Yar, Irma Carolina
Tutor : Ortín Hernández, José Ignacio
Palabras clave : INDUSTRIA ALIMENTARIA;INOCUIDAD ALIMENTARIA
Fecha de publicación : 2018
Editorial : Quito: Universidad de las Américas, 2018
Citación : Calle Yar, I. C. (2018). Propuesta de mejora para el cumplimiento de los requisitos según el sistema APPCC, en la empresa sociedad alimenticia la Cuencana SOALCA CÍA. LTDA. (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.
Resumen : El presente proyecto se realizó en la empresa Sociedad Alimenticia La Cuencana SOALCA Cía. Ltda., ubicada al norte de la ciudad de Quito, que tiene por objetivo principal, desarrollar una propuesta de mejora basada en el cumplimiento de los requisitos de la Norma Técnica Colombiana NTC 5830, para la implementación del Sistema de Análisis de Peligros y Puntos de Control Crítico APPCC...
Descripción : The present project was carried out in the company Sociedad Alimenticia La Cuencana SOALCA Cía. Ltda., North of the city of Quito, whose main objective is to develop an improvement proposal based on compliance with the requirements of the Colombian Technical Standard (NTC) 5830, for the implementation of the Hazard and Points Analysis System of Critical Control HACCP. This project began, with a diagnosis of the company made by means of a checklist based on the standard, in which the current situation of the company was looked for in the list of requirements for the implementation of the HACCP system, followed, it was elaborated an audit report that summarized the nonconformities and opportunities for improvement found, which were the basis for the preparation of the action plan that was carried out. Subsequently, documentation and on-site processes, production processes, hazard analysis of each product, determination of the CCP and its critical elements, corrective actions to be taken in case of exceeding any other and the verification of all the aforementioned aspects. Finally, a financial study was drawn up that determined the total cost of implementing the HACCP system, taking into account the values currently paid for compliance with BPM's. Therefore, from all of the above, it can be concluded that the implementation of the HACCP System is feasible. To complete the project, a new evaluation was carried out with the checklist according to NTC 5830 to determine the percentage of final compliance of the company and that it complied with a total of 779 points, which allowed us to ensure compliance with 91.11 percent.
URI : http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/9203
Aparece en las colecciones: Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos

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