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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorProaño Egas, Diego Cecil-
dc.creatorAmador da Gama, Jorge David-
dc.date.accessioned2015-09-09T01:51:13Z-
dc.date.available2015-09-09T01:51:13Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationAmador da Gama, J. D. (2014). Procesamiento de un alimento peletizado a base de pasto, forraje y maíz duro, como fuente de proteína y energía, en la alimentación de terneras entre 3 a 7 meses de edad (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TIAG-2014-21-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/2515-
dc.descriptionFor the development of this research, the final results of four types of feeding for calves 3-7 months of age, which partially replaced the commercial concentrate were studied with a pellet made from a forage mixture composed of ryegrass perennial (Lolium perenne L.), bluegrass (Dactylis glomerata), white clover (Trifolium repens), red clover (Trifolium pratense) and kikuyu (Pennisetum clandestinum Hochst), over hard ground corn in final weight gain of calves and economic analysis of treatments. The animals were grouped into four (4) groups of three calves each, and treatments were randomized within each group. The treatments in observation were treatment 1 commercial feed, treatment 2 , 80% commercial feed + 20% pellet prepared, treatment 3, 70% commercial feed + 30% pellet prepared and treatment 4, 60% balanced commercial + 40% pellet prepared. The experiment had two phases, the first was in the laboratory where the pellet prepared was previously analyzed and was determined that it had the nutritional requirements for growing heifers. The second phase was done on the ranch, where they supplied the animal feed in each treatment...en
dc.description.abstractPara el desarrollo de esta investigación, se estudiaron los resultados finales de cuatro formas de alimentación en terneras de 3, 7 meses de edad, donde se sustituyó de forma parcial el concentrado comercial, con un pellet elaborado a base de una mezcla forrajera compuesta de ryegrass perenne Lolium perenne L , pasto azul Dactylis glomerata, trébol blanco Trifolium repens, trébol rojo Trifolium pratense y kikuyo Pennisetum clandestinum Hochst, más maíz duro molido, en la ganancia de peso final de las terneras y el análisis económico de los tratamientos...es_ES
dc.format.extent160 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2014es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectAPARATO DIGESTIVOes_ES
dc.subjectFORRAJEes_ES
dc.subjectNUTRICIÓN ANIMALes_ES
dc.subjectGANADO VACUNOes_ES
dc.titleProcesamiento de un alimento peletizado a base de pasto, forraje y maíz duro, como fuente de proteína y energía, en la alimentación de terneras entre 3 a 7 meses de edad.es_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos

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