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http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/2451
Registro completo de metadatos
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
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dc.creator | Argüello Sánchez, Martín Nicolás | - |
dc.date.accessioned | 2015-09-08T13:32:31Z | - |
dc.date.available | 2015-09-08T13:32:31Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Arguello Sánchez, M. N. (2014). Diseño de una planta agroindustrial para la elaboración de una bebida antioxidante, en base a la fermentación de infusiones de Hierbas aromáticas y frutas nacionales, utilizando un cultivo probiótico. (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito. | es_ES |
dc.identifier.other | UDLA-EC-TIAG-2014-16 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/2451 | - |
dc.description | The current study was grounded on the technical and commercial development of a fermented beverage based on an infusion of lemongrass (Cymbopogon citratus), sweetened with bee-honey and granulated raw sugar, using a probiotic culture composed of different genera of bacteria and yeast, commonly known as the Kombucha mushroom. During a secondary fermentation, the beverage is aromatized with “naranjilla” (Solanum quitoense), which contribute with flavor, improve palatability and increase the natural carbonation level of the product. To determine the raw material to be used, the enforcement of a Market Survey and three different procedures of Sensory Evaluation where accomplished, which let know certain judgments and preferences of the consumer public, information that was relevant at the moment of developing the product. With the goal of obtaining the desired final result to an industrial level, a flowchart of processes was established. It exposes the sequence of necessary operations to be tested on a food processing plant… | en |
dc.description.abstract | El presente tratado se fundamentó en el desarrollo técnico y comercial de una bebida que se fermenta en base a una infusión de hierbaluisa: Cymbopogon citratus, endulzada con miel de abeja y panela granulada, utilizando un cultivo probiótico compuesto por diferentes géneros de bacterias y levaduras, conocido popularmente como el hongo de Kombucha... | es_ES |
dc.format.extent | 194 p. | es_ES |
dc.language.iso | spa | es_ES |
dc.publisher | Quito: Universidad de las Américas, 2014 | es_ES |
dc.rights | openAccess | es_ES |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/ | es_ES |
dc.subject | PLANTA AGROINDUSTRIAL | es_ES |
dc.subject | BEBIDA ANTIOXIDANTE | es_ES |
dc.subject | CULTIVO PROBIÓTICO | es_ES |
dc.subject | BENEFICIOS | es_ES |
dc.title | Diseño de una Planta Agroindustrial para la Elaboración de una Bebida Antioxidante, en Base a la Fermentación de Infusiones de Hierbas Aromáticas y Frutas Nacionales, Utilizando un Cultivo Probiótico | es_ES |
dc.type | bachelorThesis | es_ES |
Aparece en las colecciones: | Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
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