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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorProaño, Janeth Fabiola-
dc.creatorSalazar Guerra, Raquel Fernanda-
dc.date.accessioned2020-02-11T17:52:29Z-
dc.date.available2020-02-11T17:52:29Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationSalazar Guerra, R. F. (2019). Evaluación del efecto en la percepción del sabor dulce provocado por el consumo de un comprimido de fruto milagroso Synsepalum Dulcificum en consumidores potenciales (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TIAG-2019-44-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/11824-
dc.descriptionThe purpose of the present investigation was the evaluation of the lyophilized miraculous fruit as an active ingredient for the preparation of tablets by direct compression, for the evaluation of the effect generated after its consumption in potential consumers. Four formulations of tablets with miraculous fruit were elaborated, to be evaluated the physical-chemical characteristics of friability, hardness, disintegration and organoleptic quality. The treatment or formulation number 1 obtained the best performance in quality, due to the quantities of excipients that were used obtaining 0.94 percent in friability, 6.9 kg m.s2 in hardness and a disintegration time of 8.39 minutes. After performing the sensory evaluation of the tablet 100 percent of the panelists could notice the effect produced by their consumption and in total they showed interest in acquiring this product in the event of being commercialized.en
dc.description.abstractLa finalidad de la presente investigación fue la evaluación de la fruta milagrosa liofilizada como principio activo para la elaboración de comprimidos por compresión directa, para la valoración del efecto generado luego de su consumo en potenciales consumidores...es_ES
dc.format.extent82 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2019es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectFRUTASes_ES
dc.subjectSUSTITUTOS DE AZÚCARes_ES
dc.subjectPROCESAMIENTO DE ALIMENTOSes_ES
dc.subjectENDULCORANTES NATURALESes_ES
dc.titleEvaluación del efecto en la percepción del sabor dulce provocado por el consumo de un comprimido de fruto milagroso Synsepalum Dulcificum en consumidores potencialeses_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos

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