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Tipo de material : masterThesis
Título : Proyecto de cambio en la cadena de valor para el cultivo, industrialización y comercialización del cacao fino y de aroma, en una pequeña empresa de la zona del noroccidente de la provincia de Pichincha
Autor : Paredes Herrera, Francisco Marcelo
Tutor : Camacho Arteta, Antonio Nicolás
Palabras clave : ADMINISTRACIÓN DE PROYECTOS;PROCESO ADMINISTRATIVO;PROCESO DE PRODUCCIÓN;PRODUCCIÓN INDUSTRIAL;CACAO
Fecha de publicación : 2018
Editorial : Quito: Universidad de las Américas, 2018
Citación : Paredes Herrera, F. M. (2018). Proyecto de cambio en la cadena de valor para el cultivo, industrialización y comercialización del cacao fino y de aroma, en una pequeña empresa de la zona del noroccidente de la provincia de Pichincha (Tesis de maestría). Universidad de las Américas, Quito.
Resumen : El modelo de Cadena de Valor formulado por “Porter, 2015” define que el margen o beneficio de un producto, es la diferencia entre los costos totales de producirlo y el precio que el cliente está dispuesto a pagar por dicho producto...
Descripción : The Value Chain model formulated by (Porter, 2015) defines that the margin or benefit of a product is the difference between the total costs of producing it and the price that the customer is willing to pay for said product. In this context, the margin of a product can be increased in two ways: Reducing the total costs of producing it and Adding commercial value to the product. In the case of cocoa, it is possible to interact on these two components by reducing the costs of the crop and increasing the commercial value of the cocoa bean, transforming it industrially. To estimate the new cost structure that would be obtained with the implementation of the Project of Change in the Cocoa Value Chain, it is necessary to define the current production costs of the cocoa crop, analyze them and propose the changes that are feasible to implement with the implementation of the Change Project in the Cocoa Value Chain. To establish the feasibility of increasing the commercial value of fermented and dried cocoa beans through industrial processing, the transformation process that the fermented and dry cocoa bean undergoes into chocolate will be defined. Defined the process and selected the products that will drive the increase of the commercial value will be formulated the project to elaborate them.
URI : http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10454
Aparece en las colecciones: Maestría en Administración de Empresas Mención Dirección Estratégica de Proyectos

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