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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorPaz Zurita, Carlos Alfonso-
dc.creatorLeón Hidalgo, Gabriela Isabel-
dc.date.accessioned2018-05-08T18:57:20Z-
dc.date.available2018-05-08T18:57:20Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationLeón Hidalgo, G. I. (2018). Evaluación del suplemento de endo-xilanasa en la dieta de pollos de engorde mediante el índice de eficiencia y análisis bioquímico sanguíneo en la granja Avícola J.B. ubicada en Llano Grande (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TMVZ-2018-23-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/8903-
dc.descriptionHigh consumption of chicken and the high cost of food for its production, creates the necessity to find a method to improve the efficiency of the poultry is food and with this, the decrease in expenses. This research was performed with enzymes Endo-xilanasa (Hostazym) with three different doses in the diet of 300 mixed Broiler chicks for 42 days, divided into four groups: control group T0, T1 with a dose of enzymes of 5g, 100kg of food, T2 with a dose of 10g, 100kg (manufacturer is dose) of food and T3 with a dose of 15g, 100kg of food. The supplement of Endo-xylanase (Hostazym) was evaluated in the diet of broilers by the efficiency index and blood biochemical analysis in J.B. poultry farm located in Llano Grande, in the blood chemistry were analyzed urea, cholesterol, triglycerides, albumin, total protein and AST, with their results through ANOVA and Tukey test, analytes that obtained a significant statistical difference were the triglycerides in T2 with T0 (P value 0,04) and cholesterol in T1 and T2 with T0 (P value 0,01), while the other results had no significant differences, This indicates that the enzymes caused no damage to the metabolism of poultry. Also was made an analysis of cost-benefit, being the T2 group the group with better results and the most cost effective dose (10g , 100kg) giving a utility of $1.25 for poultry.en
dc.description.abstractEl alto consumo de carne de pollo y el elevado costo del alimento para su producción, crea la necesidad de buscar un método para mejorar la eficiencia del alimento de las aves y con esto la disminución de los gastos...es_ES
dc.format.extent63 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2018es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectALIMENTACIÓN ANIMALes_ES
dc.subjectBIENESTAR ANIMALes_ES
dc.subjectCRÍA DE ANIMALESes_ES
dc.subjectAVICULTURAes_ES
dc.subjectBIOQUÍMICA ANIMALes_ES
dc.titleEvaluación del suplemento de endo-xilanasa en la dieta de pollos de engorde mediante el índice de eficiencia y análisis bioquímico sanguíneo en la granja Avícola J.B. ubicada en Llano Grandees_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Medicina Veterinaria y Zootecnia

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