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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.creatorMafla Bonifaz, Stephanie Carolina-
dc.date.accessioned2021-09-09T22:21:47Z-
dc.date.available2021-09-09T22:21:47Z-
dc.date.issued2021-09-
dc.identifier.citationMafla, S. (2021) Propuesta para la implementación de una etiqueta con las especificaciones técnicas requeridas por el consumidor del Distrito Metropolitano de Quito (Tesis de maestría) Universidad de las Américas.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TMDOP-2021-10-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/13589-
dc.descriptionThe purpose of this project is to propose the implementation of a new label for disinfectants available in the market, which will have the technical specifications required by the consumer of the Distrito Metropolitano de Quito. These labels will influence the consumer is preference for a product that provides the necessary information and in turn they will represent a competitive advantage in the market. Pharmaceutical companies make disinfectants such as: alcohols, products with quaternary ammonium-based compounds, chlorinated compounds, among others. All of them are made under strict standards and certifications. In turn, these products must present composition and basic information of their technical specifications, but only some of them are reflected on the labels. Consequently, the problem lies in the variability of these specifications in the various brands of disinfectants. To deal with this problem, Six Sigma methodology is applied with DMAIC tool and it is developed according to its five stages: The first step is to define, starting with the letter of the project that sets out the problem, its justification and benefits, the objectives, a tentative development schedule, the scope and the members of the team that will develop it. Followed by an initial consumer nonconformity survey and a Pareto diagram regarding technical information for disinfectants. It is complemented with a chart of designation of special characteristics that allows the classification of the demanded technical specifications to give the label a better quality.es_ES
dc.description.abstractEste proyecto tiene como propósito proponer la implementación de una nueva etiqueta para los desinfectantes disponibles en el mercado, la cual contará con las especificaciones técnicas requeridas por el consumidor del Distrito Metropolitano de Quito. Estas etiquetas influirán en la preferencia del consumidor por un producto que le brinde la información necesaria y a su vez representará una ventaja competitiva en el mercado. Las empresas farmacéuticas elaboran desinfectantes como: alcoholes, productos a base de compuestos a base de amonio cuaternario, compuestos clorados, entre otros. Todos ellos bajo estrictas normas y certificaciones. A su vez, estos productos deben presentar composición e información básica de sus especificaciones técnicas, pero solamente algunas de ellas se plasman en las etiquetas. En consecuencia, surge una problemática que radica en la variabilidad de dichas especificaciones en las diversas marcas de desinfectantes.es_ES
dc.format.extent83 páginases_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2021es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectPROCESO DE PRODUCCIÓNes_ES
dc.subjectFACTORES DE PRODUCCIÓNes_ES
dc.subjectEMPAQUE Y EMBALAJEes_ES
dc.subjectETIQUETASes_ES
dc.titlePropuesta para la implementación de una etiqueta con las especificaciones técnicas requeridas por el consumidor del Distrito Metropolitano de Quitoes_ES
dc.typemasterThesises_ES
Aparece en las colecciones: Maestría en Dirección de Operaciones y Seguridad Industrial

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