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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.creatorArgüello Sánchez, Martín Nicolás-
dc.date.accessioned2015-09-08T13:32:31Z-
dc.date.available2015-09-08T13:32:31Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationArguello Sánchez, M. N. (2014). Diseño de una planta agroindustrial para la elaboración de una bebida antioxidante, en base a la fermentación de infusiones de Hierbas aromáticas y frutas nacionales, utilizando un cultivo probiótico. (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TIAG-2014-16-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/2451-
dc.descriptionThe current study was grounded on the technical and commercial development of a fermented beverage based on an infusion of lemongrass (Cymbopogon citratus), sweetened with bee-honey and granulated raw sugar, using a probiotic culture composed of different genera of bacteria and yeast, commonly known as the Kombucha mushroom. During a secondary fermentation, the beverage is aromatized with “naranjilla” (Solanum quitoense), which contribute with flavor, improve palatability and increase the natural carbonation level of the product. To determine the raw material to be used, the enforcement of a Market Survey and three different procedures of Sensory Evaluation where accomplished, which let know certain judgments and preferences of the consumer public, information that was relevant at the moment of developing the product. With the goal of obtaining the desired final result to an industrial level, a flowchart of processes was established. It exposes the sequence of necessary operations to be tested on a food processing plant…en
dc.description.abstractEl presente tratado se fundamentó en el desarrollo técnico y comercial de una bebida que se fermenta en base a una infusión de hierbaluisa: Cymbopogon citratus, endulzada con miel de abeja y panela granulada, utilizando un cultivo probiótico compuesto por diferentes géneros de bacterias y levaduras, conocido popularmente como el hongo de Kombucha...es_ES
dc.format.extent194 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2014es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectPLANTA AGROINDUSTRIALes_ES
dc.subjectBEBIDA ANTIOXIDANTEes_ES
dc.subjectCULTIVO PROBIÓTICOes_ES
dc.subjectBENEFICIOSes_ES
dc.titleDiseño de una Planta Agroindustrial para la Elaboración de una Bebida Antioxidante, en Base a la Fermentación de Infusiones de Hierbas Aromáticas y Frutas Nacionales, Utilizando un Cultivo Probióticoes_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos

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