Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10267
Registro completo de metadatos
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Tamayo Gutiérrez, Evelin Alexandra | - |
dc.creator | Jara Cevallos, Karen Vanessa | - |
dc.date.accessioned | 2018-11-08T18:14:08Z | - |
dc.date.available | 2018-11-08T18:14:08Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.citation | Jara Cevallos, K. V. (2018). Elaboración de empaques secundarios para alimentos a partir del capuchón de uvilla (Physalis peruviana) (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito. | es_ES |
dc.identifier.other | UDLA-EC-TIAG-2018-45 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10267 | - |
dc.description | The use of different materials not friendly to the environment in the production of secondary food packaging, mainly plastic and cardboard, generates concern in the world, both for the production of greater waste that can be disposed of or recycled, in the case of plastics, and the felling of trees in the case of cardboard. As a central point of the study, the methodology of the research is presented, describing the agglomerate elaboration procedures, physical and microbiological analysis, as well as the experimental design to identify the best treatment and the presentation of results. These procedures make it possible to demonstrate the feasibility of preparing packages with uvilla fiber. In the theoretical basis of the study 3 different treatments were used, being treatment 1 (60 percent fiber-40 percent arrocillo), treatment 2 (70 percent fiber-30 percent arrocillo) where the general characteristics of the agglomerate are explained and identifying which is the best treatment during the study being this the T3 the most optimal with the composition (50 percent fiber-50 percent arrocillo). This analysis is compared with the cost-benefit analysis, the results and discussion. | en |
dc.description.abstract | El uso de diferentes materiales no amigables con el medio ambiente en la producción de empaques secundarios de alimentos, principalmente el plástico y el cartón, genera preocupación en el mundo, tanto por la producción de mayores desechos de los que se pueden eliminar o reciclar, en el caso de los plásticos, y por la tala de árboles en el caso del cartón... | es_ES |
dc.format.extent | 69 p. | es_ES |
dc.language.iso | spa | es_ES |
dc.publisher | Quito: Universidad de las Américas, 2018 | es_ES |
dc.rights | openAccess | es_ES |
dc.rights | Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/ | * |
dc.subject | CONSERVACIÓN DE ALIMENTOS | es_ES |
dc.subject | EMPAQUE Y EMBALAJE | es_ES |
dc.subject | DESARROLLO DE PRODUCTOS NUEVOS | es_ES |
dc.subject | UVILLA | es_ES |
dc.title | Elaboración de empaques secundarios para alimentos a partir del capuchón de uvilla (Physalis peruviana) | es_ES |
dc.type | bachelorThesis | es_ES |
Aparece en las colecciones: | Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
UDLA-EC-TIAG-2018-45.pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons