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dc.contributor.advisorCruz Salazar, María Alejandra-
dc.creatorPanchano Jara, Ricardo Javier-
dc.date.accessioned2018-10-19T19:43:07Z-
dc.date.available2018-10-19T19:43:07Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationPanchano Jara, R. J. (2018). Optimización de las condiciones de cultivo para la producción de enzimas glicosidasas tipo inulinasa de lactobacillus casei utilizando residuos agroindustriales (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TIB-2018-32-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10214-
dc.descriptionInulin is a fructose polysaccharide present in several vegetable plants, in the last decade, used in processed products, as a substitute for fats or sugars, due to the content of 25-35 percent of energy compared to other carbohydrates that are completely digestible. One of the microorganisms most used to obtain inulinase are the Lactobacillus. The objective of this study was to optimize the culture conditions for the production of glycosidase enzymes, inulinase type from Lactobacillus casei through the use of agroindustrial waste, as well as asparagus waste. The strain used was Lactobacillus casei ATCC 334 for which it was started with the conservation of the strain, the alternative substrate was prepared, the biomass and the kinetic parameters were determined. Subsequently, by means of a central composite design, the production of the inulin enzyme was optimized by varying the concentration of the carbon (solution of asparagus waste) and nitrogen source (ammonium nitrate). Positive results of 20 percent v . v and 1,8 g L.1 were obtained, respectively; generating an inulinase enzyme production of 3,35 U mL.1. Finally, the kinetic parameters resulted in a Km of 30,98 mol L.1 and Vmax of 1,55U mL.1.en
dc.description.abstractLa inulina es un polisacárido tipo fructano presente en diversas especies vegetales. En la última década ha sido usada comúnmente en alimentos procesados, como sustituto de grasas o azúcares, debido al aporte del 25/35 por ciento de energía en comparación con otros carbohidratos que son digeribles completamente...es_ES
dc.format.extent63 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2018es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.subjectBIOTECNOLOGÍAes_ES
dc.subjectCOMPUESTOS ORGÁNICOSes_ES
dc.subjectINULINAes_ES
dc.subjectCULTIVO IN VITROes_ES
dc.titleOptimización de las condiciones de cultivo para la producción de enzimas glicosidasas tipo inulinasa de lactobacillus casei utilizando residuos agroindustrialeses_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Ingeniería en Biotecnología

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