Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/5397
Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorAndrade Ojeda, David Francisco-
dc.creatorAndino Barrera, Diego Fernando-
dc.date.accessioned2016-08-10T01:33:31Z-
dc.date.available2016-08-10T01:33:31Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationAndino Barrera, D. F. (2016). Elaboración de una propuesta de manual para la aplicación de la normativa que regula establecimientos comercializadores de productos cárnicos no procesados en el mercado de Sangolquí (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TMVZ-2016-27-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/5397-
dc.descriptionThe present work has as objective to develop a proposal for a manual for the implementation of Resolution DAJ-20142DB-0201.0255 REGULATIONS FOR REGULATION OF ESTABLISHMENTS AND MEDIA RETAILERS TRANSPORT OF PRODUCTS AND PROCESSED MEAT PRODUCTS NOT issued by AGROCALIDAD on May 7, 2014. It was considered as study universe all positions of sale of products and meat products from cattle, pigs and sheep Market "Tourism" in Sangolquí. For data collection a checklist was used to assess compliance with the technical requirements; once it raised information, SPSS Statistics 22, with which the determination of gap analysis was performed comparing the actual state of the establishments detailed in the resolution named above was used. The results of the gap analysis showed that most of observations are attributed to staff training and records management, while other observations are related to building materials, presence of thermometer, digital scale and waste management. Based on these observations it was developed MANUAL APPLICATION FOR OBTAINING THE CERTIFICATE OF OPERATION OF TRADERS ESTABLISHMENTS OF PRODUCTS AND MEAT PRODUCTS, which aims to meet the provisions of the above-named resolution. Subsequently, a current cost benefit analysis was developed by kind of sale of products and meat byproducts of cattle, pigs and sheep, obtaining 1.14, 1.21, 1.10 dollars respectively, while applying Resolution 0255 of AGROCALIDAD , the values increase to 1,16, 1,24, 1,12 dollars.en
dc.description.abstractEl presente trabajo posee como objetivo elaborar una propuesta de manual para la aplicación de la Resolución DAJ 20142 DB 0201.0255 NORMATIVA PARA LA REGULACIÓN DE LOS ESTABLECIMIENTOS COMERCIALIZADORES Y MEDIOS DE TRANSPORTE DE PRODUCTOS Y SUBPRODUCTOS CÁRNICOS NO PROCESADOS emitida por AGROCALIDAD el 7 de mayo de 2014...es_ES
dc.format.extent87 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2016es_ES
dc.subjectPRODUCTOS CÁRNICOSes_ES
dc.subjectCOMERCALIZACIÓNes_ES
dc.titleElaboración de una propuesta de manual para la aplicación de la normativa que regula establecimientos comercializadores de productos cárnicos no procesados en el mercado de Sangolquíes_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Medicina Veterinaria y Zootecnia

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
UDLA-EC-TMVZ-2016-27.pdf760,63 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir


Los ítems de DSpace están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.