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http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10214
Tipo de material : | bachelorThesis |
Título : | Optimización de las condiciones de cultivo para la producción de enzimas glicosidasas tipo inulinasa de lactobacillus casei utilizando residuos agroindustriales |
Autor : | Panchano Jara, Ricardo Javier |
Tutor : | Cruz Salazar, María Alejandra |
Palabras clave : | BIOTECNOLOGÍA;COMPUESTOS ORGÁNICOS;INULINA;CULTIVO IN VITRO |
Fecha de publicación : | 2018 |
Editorial : | Quito: Universidad de las Américas, 2018 |
Citación : | Panchano Jara, R. J. (2018). Optimización de las condiciones de cultivo para la producción de enzimas glicosidasas tipo inulinasa de lactobacillus casei utilizando residuos agroindustriales (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito. |
Resumen : | La inulina es un polisacárido tipo fructano presente en diversas especies vegetales. En la última década ha sido usada comúnmente en alimentos procesados, como sustituto de grasas o azúcares, debido al aporte del 25/35 por ciento de energía en comparación con otros carbohidratos que son digeribles completamente... |
Descripción : | Inulin is a fructose polysaccharide present in several vegetable plants, in the last decade, used in processed products, as a substitute for fats or sugars, due to the content of 25-35 percent of energy compared to other carbohydrates that are completely digestible. One of the microorganisms most used to obtain inulinase are the Lactobacillus. The objective of this study was to optimize the culture conditions for the production of glycosidase enzymes, inulinase type from Lactobacillus casei through the use of agroindustrial waste, as well as asparagus waste. The strain used was Lactobacillus casei ATCC 334 for which it was started with the conservation of the strain, the alternative substrate was prepared, the biomass and the kinetic parameters were determined. Subsequently, by means of a central composite design, the production of the inulin enzyme was optimized by varying the concentration of the carbon (solution of asparagus waste) and nitrogen source (ammonium nitrate). Positive results of 20 percent v . v and 1,8 g L.1 were obtained, respectively; generating an inulinase enzyme production of 3,35 U mL.1. Finally, the kinetic parameters resulted in a Km of 30,98 mol L.1 and Vmax of 1,55U mL.1. |
URI : | http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10214 |
Aparece en las colecciones: | Ingeniería en Biotecnología |
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