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Tipo de material : bachelorThesis
Título : Efecto de los métodos de aplicación de ácido giberélico y raleo manual en la calidad de uva variedad Marroo Seedless (Vitis vinifera)
Autor : Moya Arellano, Martín Ricardo
Zambrano Valencia, Roberto Agustín
Tutor : Racines Oliva, Mauricio Andrés
Palabras clave : INMERSIÓN;ASPERSIÓN;COMPUESTOS ORGÁNICOS;BIOTECNOLOGÍA AGRÍCOLA;INGENIERÍA QUÍMICA
Fecha de publicación : 2018
Editorial : Quito: Universidad de las Américas, 2018
Citación : Moya Arellano, M. R.; Zambrano Valencia, R. A. (2018). Efecto de los métodos de aplicación de ácido giberélico y raleo manual en la calidad de uva variedad Marroo Seedless (Vitis vinifera) (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.
Resumen : La investigación fue realizada en la Granja Experimental Tumbaco-INIAP, ubicada en la provincia de Pichincha, Cantón Quito a 2356 msnm, el motivo de la misma fue analizar los efectos de las giberelinas (GA3) por método de inmersión y aspersión junto con la realización de raleo manual...
Descripción : The research was carried out at the Tumbaco-INIAP Experimental Farm, located in the province of Pichincha, Quito at 2356 mas, the reason for which, was to analyze the effects of gibberellins (GA3) by immersion and sprinkling method together with the realization of manual thinning. Variables were analyzed on the physical and chemical quality of fruits. berries and bunches of grape plants of the Maroo Seedless variety. Six treatments were analyzed using a completely randomized experimental block design (DBCA) with four repetitions together with factorial design arrangement 2 . 2 . 2. From the data obtained, the treatment T4 (GA3 80 ppm post flowering . Immersion . thinning) presented the best results in size, number of berries per cluster as well as the weight of rachis and weight of all bunches. In the chemical quality in Brix, the treatment T3 (GA3 80 ppm post flowering . Immersion . Without thinning) presented the highest average among all the treatments. From the results of colorimetry, all the treatments showed a similarity in the dark red shade of the berry, due to the variety and the content of phenolic compounds of the grape.
URI : http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10212
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