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Tipo de material : bachelorThesis
Título : Efecto de la suplementación de dos niveles de metionina en neonatos bovinos valorando parámetros productivos y de salud
Autor : Rivera Guerra, Vanessa Alexandra
Tutor : Andrade Ojeda, David Francisco
Palabras clave : GANADO BOVINO;PRODUCCIÓN BOVINA;AMINOÁCIDO METIONINA;BOVINOS NEONATOS
Fecha de publicación : 2017
Editorial : Quito: Universidad de las Américas, 2017
Citación : Rivera Guerra, V. A. (2017). Efecto de la suplementación de dos niveles de metionina en neonatos bovinos valorando parámetros productivos y de salud (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.
Resumen : El objetivo de este estudio fue valorar los efectos de la suplementación de metionina protegida en rumen “ALIMET”,sobre los parámetros productivos y de salud. El muestreo se llevó a cabo en el IASA 1 y se utilizaron 27 neonatos bovinos desde los 5 a 10 días de edad hasta completar 90 días con el tratamiento, distribuidos aleatoriamente en 3 grupos...
Descripción : The objective of this study was to evaluate the effects of protected methionine supplementation (ALIMET ) on health and production parameters. Sampling was carried out at IASA 1 and 27 bovine calves were used, from 5 to 10 days of age until completing 90 days of age with treatment, randomly distributed in 3 groups. The groups were: G1 (control group): calves males and females fed with a formulated meal and milk without the supplementation of methionine; G2 (experimental group 1): calves males and females fed with the formulated meal and milk supplemented with 1.76g of methionine and G3 (Experimental group 2): calves males and females fed with the formulated meal and milk supplemented with 3.52g of methionine. The analyzed variables concerning productive parameters were; food consumption, weight, height at withers; These data were recorded from the beginning of the study until day 90, every 7 days. The other variables analyzed were regarding health parameters, which were: pH ruminal fluid before food consumption and after 3 hours, blood analysis (values were analyzed on day 1, 45 and 90) and presence of diarrhea and pneumonia… ver archivo adjunto
URI : http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/8155
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