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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorPaz Zurita, Carlos Alfonso-
dc.creatorCampaña Madrigal, Michelle Alejandra-
dc.date.accessioned2015-05-29T16:28:46Z-
dc.date.available2015-05-29T16:28:46Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationCampaña Madrigal, M. A. (2010). Estudio de factibilidad de la utilización de enzimas digestivas en la formulación de dietas para ponedoras comerciales (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TIAG-2010-05-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/770-
dc.descriptionThe most important factor in egg production is adequate feeding of quality and costs, and because the biggest competitiveness existing within the poultry industry are using new ways to reduce production costs, one of the options being used is the addition of enzyme to diets low in protein and energy, improve metabolism and digestibility of nutrients and restoring the nutritional value of diet, at a lower cost. The objective of this study is to evaluate the influence of exogenous digestive enzymes in restricted diets of energy and protein in the production. The experiment was realized at the poultry farm Avicamp, 720 hens were used for genetic line Hy-Line Brown, starting with hens from 14 weeks of age, randomly distributed into 3 treatments with 2 replicates each, and 120 birds for each replica, being the same hens in breeding and posture. Enzyme complex was used Avizyme 1502 (amylases, proteases and xylanases). The treatments were: Control (no enzyme), a diet with nutritional requirements of the general group, Treatment A (with enzyme), restrictions of 3% of energy and protein with respect to the Control, and Treatment B (with enzyme), 5% restriction energy and protein in relation to control.en
dc.description.abstractEl factor más significativo en la producción de huevos comerciales es la adecuada alimentación por calidad y costos; y debido a la gran competitividad existente dentro del sector avícola se están utilizando nuevas alternativas para reducir los costos de producción; una de las opciones que están siendo utilizadas es la adición de complejos enzimáticos a dietas reducidas en energía y proteína, para mejorar el metabolismo y digestibilidad de los nutrientes y restaurando el valor nutricional de la dieta, a un menor costo…es_ES
dc.format.extent154 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2010es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectAVICULTURAes_ES
dc.subjectNUTRICIÓNes_ES
dc.subjectPRODUCCIÓNes_ES
dc.subjectCOMERCIALIZACIÓNes_ES
dc.titleEstudio de factibilidad de la utilización de enzimas digestivas en la formulación de dietas para ponedoras comercialeses_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos

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