Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/11559
Tipo de material : | masterThesis |
Título : | Mejora del sistema de gestión de inocuidad basado en los requisitos de ISO 22000:2005 para la empresa Disaromati S. A. |
Autor : | Armas Arteaga, Gabriela Alejandra |
Tutor : | Ortín Hernández, José Ignacio |
Palabras clave : | PROCESO DE PRODUCCIÓN;INOCUIDAD ALIMENTARIA;POLÍTICA ALIMENTARIA;ALIMENTOS Y BEBIDAS- INSPECCIÓN |
Fecha de publicación : | 2019 |
Editorial : | Quito: Universidad de las Américas, 2019 |
Citación : | Armas Arteaga, G. A. (2019). Mejora del sistema de gestión de inocuidad basado en los requisitos de ISO 22000:2005 para la empresa Disaromati S. A (Tesis de maestría). Universidad de las Américas, Quito. |
Resumen : | El objetivo del presente trabajo fue diseñar un sistema de gestión basado en Sistema de Gestión de Inocuidad de los Alimentos ISO 22000:2005 para la empresa Disaromati S.A... |
Descripción : | Jobs main objective was to design a quality management system based on Food Safety Management System ISO 22000:2005 for Disaromati S.A. The project kick off was due to meet customer needs and to accomplish international representation requirements. Good Manufacture Practices (GMP) is figured out as fundamental pillar to design more complex quality management systems. Then, information related to Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) and Food Safety Management System ISO 22000:2005 is featured. Methodology used is qualitative and quantitative methods through using exploratory investigation based on secondary sources and netgraphy. Also, data required for quality management system evaluation and design was selected by observation method. Finally, quality management system based on Food Safety Management System ISO 22000:2005 for Disaromati S.A. is defined as a commercial tool and a competitive advantage because this normative has international acknowledgement. Besides, normative causes key impact in modern customers; therefore, additional profit for the company will be generated. |
URI : | http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/11559 |
Aparece en las colecciones: | Maestría en Agroindustria con Mención en Calidad y Seguridad Alimentaria |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
UDLA-EC-TMACSA-2019-04.pdf | 2 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons