Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10713
Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorCamacho Arteta, Antonio Nicolás-
dc.creatorLenk González, Bruna-
dc.date.accessioned2019-04-04T15:12:27Z-
dc.date.available2019-04-04T15:12:27Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationLenk González, B. (2019). Evaluación de la calidad de dos productos de maní (Arachis hypogaea) en función de los procesos de producción y tiempo de almacenamiento (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito.es_ES
dc.identifier.otherUDLA-EC-TIAG-2019-21-
dc.identifier.urihttp://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/10713-
dc.descriptionThe purpose of this research was to assess the quality of two peanut products according to production processes and storage times in two peanut producing companies in the province of Manabi, located in the parishes of Jobo and Abdón Calderón, aimed to exports. Two factors were considered to assess the quality of these two products: storage times and temperatures of each company. An analysis of aflatoxins was made for variables using the nzymelinked immunosorbent assays (ELISA), as well as a mould and yeast microbiological analyses of each product, and which one contained a larger amount of aflatoxins, moulds, and yeasts. A fully random block design with a 2x2x3 factorial arrangement and 3 repetitions was used with a total of 12 assays. The Analysis of Variance (ANOVA) and Tukey at 5% were used for multiple comparison, through statistic program GraphPad Prism, which provides accurate and fast data. The results determined that both companies are within the correct parameters, consistent with the standards established to generate both analyzed products (chopped or diced peanuts and peeled and toasted peanuts.) The standards used to compare the obtained data was the Code of Hygienic Practice for Groundnuts (Peanuts) CAC-RCP 22-1979 adopted by the Codex Alimentarius Commission and Ecuador’s current Good Manufacturing Practices of Resolution 067-2015-GGG.en
dc.description.abstractEl propósito de esta investigación fue evaluar la calidad de dos productos de maní en función de los procesos de producción y tiempos de almacenamiento en dos empresas productoras de maní de la provincia de Manabí, para su posible exportación, situadas en el Jobo y en la parroquia Abdón Calderón, respectivamente...es_ES
dc.format.extent98 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherQuito: Universidad de las Américas, 2019es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectCONTROL DE CALIDADes_ES
dc.subjectPRODUCTOS AGRÍCOLASes_ES
dc.subjectMANÍes_ES
dc.subjectMANABÍ-ECUADORes_ES
dc.titleEvaluación de la calidad de dos productos de maní (Arachis hypogaea) en función de los procesos de producción y tiempo de almacenamientoes_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Ingeniería Agroindustrial y de Alimentos

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
UDLA-EC-TIAG-2019-21.pdf2,21 MBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons